Контакти

пров.Онилової, 17

м.Одеса, 65 045

тел/факс.: 048 705-51-51
e-mail: aop-2012@ukr.net

За кермом – нелегали

За неофіційні трудові відносини з 5-ма водіями, службовим особам підприємства загрожує кримінальна відповідальність

Так, податківці міста Києва, у ході проведення перевірок автоперевізників з питань легалізації виплати заробітної плати та зайнятості населення, проводили опитування водіїв стосовно їхньої заробітної плати. Перевіряючи інформацію щодо п’яти водіїв одного зі столичних підприємств «В», які, за їх словами, щомісяця отримували в середньому 1300 гривень заробітної плати, податківці провели документальну перевірку зазначеного товариства. Як виявилось, кожен з водіїв працював на підприємстві без оформлених трудових відносин, до того ж двоє з них – вже понад 5 років. У відомостях підприємства на виплату заробітної плати та у податковій звітності за формою 1-ДФ вони не значились.

За результатами перевірки ТОВ «В» донараховано до сплати в бюджет майже 20 тисяч гривень податку на доходи фізичних осіб та штрафних санкцій.

Виплачуючи заробітну плату найманим працівникам у «конвертах», керівництво ТОВ «В», а саме - 65 річний директор та його 33-річна донька, яка виконувала обов’язки головного бухгалтера, допустили порушення законодавства про працю, за які статтею 172 Кримінального кодексу України передбачена кримінальна відповідальність.

Наразі матеріали перевірки передані до прокуратури Деснянського району столиці для прийняття рішення стосовно порушення кримінальної справи.

ДПC у м. Києві (http://www.kyivsta.gov.ua/ )

Последние новости

Последние новости