Контакти

пров.Онилової, 17

м.Одеса, 65 045

тел/факс.: 048 705-51-51
e-mail: aop-2012@ukr.net

Транспортну інспекцію децентралізують

ПОЗИЦІЯ. Міністерство інфраструктури розгляне можливість реорганізації Державної інспекції з безпеки на наземному транспорті. Так, керівник відомства Володимир Козак під час засідання колегії міністерства з питань автомобільного транспорту доручив вивчити питання передачі контролю над територіальними управліннями Укртрансінспекції обласним державним адміністраціям.

«Нинішню структуру Укртрансінспекції неможливо ефективно контролювати. Тож відповідно до тих реформ, які ми проводимо у галузях автотранспорту та дорожнього господарства, доцільно надати більше повноважень керівникам обласних та місцевих органів влади з організації роботи Укртрансінспекції та контролю за її виконанням», — зазначив міністр.

Таким чином, планується, що територіальні підрозділи підпорядковуватимуться місцевим органам влади, а центральне управління у Києві відповідатиме за підготовку нормативно-правової бази та контролюватиме роботу у регіонах.

За словами Володимира Козака, діяльність територіальних управлінь Укртрансінспекції неодноразово викликала нарікання та скарги як з боку перевізників, так і державних контролюючих органів.

Крім того, Укртрансінспекції доручено налагодити співпрацю з Державною автомобільною інспекцією та місцевою владою, щоб встановити прозорий та злагоджений контроль над порушеннями автотранспортного законодавства, повідомляє прес-служба Мінінфраструктури.

«Не потрібно ніяких відряджень у регіони: у Києві, їдучи на роботу, ми бачимо, що в години пік, зранку і ввечері, пасажирський транспорт прямує переповнений. Цьому слід покласти край», — у свою чергу наголосив перший заступник міністра Костянтин Єфименко.

Мінінфраструктури виступає за посилення методів превентивного контролю за безпекою руху, відновлення традицій системи ефективного навчання та безаварійного стажу роботи водіїв, розробку чітких критеріїв швидкого та жорсткого реагування на порушення транспортного законодавства.

З метою посилення відповідальності не лише перевізників, а й самого керівництва територіальних управлінь Укртрансінспекції буде проведено атестації керівників та їх заступників.

Також планується провести підвищення кваліфікації працівників департаменту автотранспорту Мінінфраструктури, Укртрансінспекції та територіальних управлінь транспорту облдержадміністрацій.

Последние новости

Последние новости