Контакти

пров.Онилової, 17

м.Одеса, 65 045

тел/факс.: 048 705-51-51
e-mail: aop-2012@ukr.net

Законопроект «Про автомобільний транспорт» проходить зовнішнє погодження – Мінінфраструктури опрацьовує пропозиції та зауваження

Фахівці Мінінфраструктури разом з представниками Всеукраїнської громадської організації «Всеукраїнська асоціація автомобільних перевізників», Укртрансінспекції, Асоціації міжнародних автомобільних перевізників, Федерації роботодавців транспорту України та інших громадських організацій, асоціацій та профспілок обговорили стан підготовки проектів нормативних актів у сфері автомобільного транспорту. Розробка цих документів на особистому контролі першого заступника міністра інфраструктури України Костянтина Єфименка.

За його словами, продуктивний діалог урядовців та представників бізнесу сприяє створенню комфортних умов роботи на ринку автомобільних перевезень, закріпленню їх на законодавчому рівні. «Узгодження проектів Законів України «Про автомобільний транспорт», «Про перевезення на таксі», організація міжнародних перевезень – це найсерйозніші питання в автомобільній галузі у 2013 році. Отже, для найбільш продуктивного їх вирішення та опрацювання пропозицій і зауважень такі зустрічі необхідно проводити регулярно», – наголосив К.Єфименко.

Під час наради йшлося про стан зовнішнього погодження із зацікавленими відомствами нової редакції Закону України «Про автомобільний транспорт». За словами Директора департаменту автомобільного транспорту Міністерства інфраструктури України Дмитра Петухова, проект Закону вивчають центральні органи виконавчої влади, обласні адміністрації, громадські та профспілкові організації.

«На сьогодні вже отримані погодження від Дніпропетровської, Житомирської, Закарпатської, Кіровоградської, Львівської, Миколаївської, Полтавської, Тернопільської, Хмельницької, Черкаської, Чернівецької, Чернігівської облдержадміністрацій. Також законопроект погоджений Міністерством регіонального розвитку та житлово-комунального господарства», – розповів Дмитро Петухов.

Директор департаменту автомобільного транспорту додав, що дножадміністраціями та громадськими організаціями, зокрема і ВГО “ВААП”, до нового Закону додано чимало зауважень.  Серед яких – відсутність у проекті робочого органу конкурсного комітету та тимчасових договорів, порядок компенсації витрат перевізникам від пільгових перевезень, пріоритетність під час формування маршрутної мережі (перевага, на їхню думку, має надаватися внутрішньо-обласним маршрутам, у тому числі приміським), термін укладання договору на обслуговування маршруту, обов’язковість надання місць для сидіння у маршрутному таксі тощо. Відтак, за словами Дмитра Петухова, наразі першочергове завдання – отримати позицію зацікавлених органів та здійснити аналіз пропозицій по Закону Робочою групою, а у разі необхідності, провести узгоджувальні наради з органами влади.

У цілому, у ВААП відзначили ефективну роботу Мінінфраструктури, громадських організацій та асоціацій по удосконаленню умов доступу на ринок перевезень. Отже, як зазначив Перший заступник Міністра інфраструктури, опрацювання пропозицій до проектів нормативних актів з питань автомобільного транспорту за участю громадськості та профспілок проходитиме щомісяця.

Последние новости

Последние новости