Контакти

пров.Онилової, 17

м.Одеса, 65 045

тел/факс.: 048 705-51-51
e-mail: aop-2012@ukr.net

Укртрансінспекція продовжить боротьбу с нелегальними перевізниками

Протягом 2014 року в управлінні Укртрансінспекціі в місті Києві твердо мають намір вирішити відразу кілька проблемних для української столиці питань. Про це 15 січня під час наради повідомив начальник управління Укртрансінспекції в Києві Гринюк Олександр Анатолійович.

«Ми продовжимо боротьбу з нелегальними перевізниками, яку ми успішно вели і в 2013 році. За два-три місяці роботи нам вдалося зменшити кількість так званих нелегалів у кілька разів, – повідомив Гринюк. – Наприклад, південну сторону залізничного вокзалу ми практично очистили, залишилась центральна частина. Можу з упевненістю заявити, що в столиці в основному діють нелегальні перевізники, які приїжджають з інших областей».

За словами Олександра Анатолійовича, в 2014 році в управлінні буде складена база порушень з боку того чи іншого автоперевізника, у тому числі і прибулого з області, щоб у разі недотримання закону інспектор був у курсі всіх попередніх порушень і міг перевірити чи виконуються приписи.

«Крім того, одним із наших завдань є підняття рівня професіоналізму перевізників вцілому. Отже, будемо частіше зустрічатися» – пообіцяв начальник управління присутнім у залі представникам компаній, що здійснюють пасажирські перевезення. Також Олександр Анатолійович повідомив, що управління буде більше приділяти увагу контролю за вантажними і таксомоторними перевезеннями.

«Просто зайшовши в інтернет, ми нарахували в столиці близько 300 фірм, які займаються таксі. Але при цьому ліцензійних карток на таксі видано тільки 724. Це ненормально» – підкреслив Гринюк.

У свою чергу Президент ВГО «ВААП», Народний депутат України Шкіря Ігор Миколайович нагадав про те, що протягом 2013 року Всеукраїнська асоціація автомобільних перевізників намагалася «направити Укртрансінспекцію на шлях істинний, щоб її представники пішли від корупційних схем і бездіяльності» і в підсумку виступила з ініціативою про відставку Голови Державної інспекції України з безпеки на наземному транспорті (Укртрансінспекція) Пронченка Євгена Анатолійовича.

«Адже всі проблеми починаються з керівництва цієї структури. – Переконаний Ігор Миколайович. – Рішення буде прийнято за підсумками роботи інспекції в першому кварталі 2014 року, тому ми за ситуацією спостерігаємо і не з боку. Буквально днями всі мої заступники і по « ВААП » і по Укравторансу йдуть до Пронченко, сідають з ним за стіл переговорів і за підсумками рішення нашої грудневої наради в Мінтрансі по пунктах розписують ті питання , які необхідно вирішити. Що треба вирішити інспекції , і яка потрібна допомога від громадськості. Ми відкриті і працюємо далі з багатьох питань , не тільки за нелегальними автоперевезеннями».

Також Президент ВГО «ВААП» повідомив, що в кожній області, в тому числі і в Києві, проводитимуться наради за участю не тільки представників інспекції, міністерства та департаменту, але і з керівництвом областей. « З усіма департаментами управління транспортом, з першими особами регіонів, або, як мінімум, з першими заступниками тих, хто курирує транспортну галузь, адже без них з Києва, з міністерства такі питання важко вирішувати. Ми прагнемо того, щоб здійснювалися конкретні дії».

Крім того, Ігор Миколайович акцентував увагу автоперевізників на те, що захист їхніх інтересів як підприємців і роботодавців, знаходиться, перш за все, в їхніх руках.

Про готовність відстоювати права офіційних перевізників говорив на нараді і заступник глави Укртрансінспекції Плошай Федір Вікторович.

«Якщо завдяки Ігорю Миколайовичу ми частіше будемо зустрічатися і з громадськими організаціями , і з перевізниками , які кожен день стикаються з роботою інспекції, наша спільна робота буде приносити позитивні результати» – Переконаний Плошай. Крім цього чиновник був змушений визнати , що репутація Укртрансінспекції знаходиться далеко не на найвищому рівні : «Я приступив до роботи з другого грудня і крім негативу я про інспекцію нічого не чув».

У свою чергу перший заступник директора Департаменту транспортної інфраструктури КМДА Шпильовий Іван Федорович зазначив , що з того моменту , як проблемами українського автотранса зайнявся Ігор Шкіря, автоперевізники відчувають дуже сильну підтримку. « Ігор Миколайович працює над тим, щоб навести лад не лише в Києві, а й по всій Україні. І ми дуже йому за це вдячні». – Підкреслив Шпильовий і повідомив, що за останній час Київ оновив рухомий склад автомобільного транспорту новими машинами і є готовність переглянути частину маршрутів, які на сьогоднішній день виконуються таксомоторним транспортом.

Асоціація автоперевізників підтримала ініціативу оновлення рухомого складу в українській столиці комунальним підприємством «Київпастранс», але в той же час наполягає на тому, щоб на ринку автоперевезень повинні бути рівні умови, як для комунального транспорту, так і для приватних компаній-автоперевізників.

 

 

Підбиваючи підсумки зустрічі, учасники наради висловилися про те, що для підвищення ефективності роботи, результати якої чекають, як люди, що працюють на автотранспортному ринку, так і мільйони пасажирів, подібні наради повинні проходити частіше.

Последние новости

Последние новости