Контакти

пров.Онилової, 17

м.Одеса, 65 045

тел/факс.: 048 705-51-51
e-mail: aop-2012@ukr.net

Укртрансінспекція разом з правоохоронними органами заборонили експлуатацію більше 600 транспортних засобів

Дотримання автотранспортного законодавства та спільні зусилля усіх учасників процесу організації перевезень є запорукою успіху у легалізації перевізників, що здійснюють регулярні перевезення пасажирів під виглядом нерегулярних, спеціальних та перевезень для власних потреб. Крім того, повна заборона щодо використання переобладнаних вантажних транспортних засобів сприятиме викоріненню таких автоперевізників. Про це йшлося на відеоконференції за участю представників Мінінфраструктури, Укртрансінспекції, Дніпропетровської, Львівської, Одеської та Харківської обласних державних адміністрацій, громадських організацій, що відбулась у Кабінеті Міністрів України з питань організації автомобільних пасажирських перевезень.

Укртрансінспекція, в свою чергу, з метою зменшення аварійності у галузі та збереження людських життів постійно здійснює державний контроль. Це найдієвіший механізм упередження аварійності, можливість своєчасного усунення недоліків, які знижують рівень безпеки перевезень, недопущення до ринку «нелегальних» перевізників – тих, що здійснюють свою діяльність поза межами правового поля.

Так, у 2013 році, Укртрансінспекцією перевірено понад 16 тисяч транспортних засобів «нелегальних» перевізників. У результаті контролю задокументовано майже 21 тисячу порушень автотранспортного законодавства «нелегальними» перевізниками. До нелегалів було застосовано понад 9 млн. грн. штрафних санкцій. Під час спільних з правоохоронцями перевірок було заборонено до експлуатації 610 транспортних засобів «нелегальних» перевізників.

Последние новости

Последние новости