Контакти

пров.Онилової, 17

м.Одеса, 65 045

тел/факс.: 048 705-51-51
e-mail: aop-2012@ukr.net

Парламент скасував утилізаційний збір та податок на переобладнання транспортних засобів

Верховна Рада внесла зміни до Податкового кодексу України, що передбачають скасування утилізаційного збору та акцизу з переобладнання транспортного засобу. За це рішення проголосувало 227 народних депутатів.

Законом скасовано сплату екологічного податку за утилізацію знятих з експлуатації транспортних засобів та звільнено від оподаткування акцизним податком операції з переобладнання ввезеного на митну територію України непідакцизного транспортного засобу у підакцизний легковий автомобіль. “Метою законопроекту є зменшення податкового навантаження та сприяння розвитку малого та середнього підприємництва, що здійснюють переобладнання автомобілів-фургонів, призначених для перевезення вантажів, у автомобілі, призначені для пасажирських перевезень, забезпечення соціально-економічного розвитку окремих регіонів”, – йдеться в пояснювальній записці.

Після голосування Голова ВР Олександр Турчинов подякував нардепам за прийняття цього законопроекта, ухвалення якого вимагало під стінами парламенту понад 500 мітингувальників. Нагадаємо, утилізаційний збір для імпортних автомобілів діяв з 1 вересня 2013 року.

Последние новости

Последние новости