Контакти

пров.Онилової, 17

м.Одеса, 65 045

тел/факс.: 048 705-51-51
e-mail: aop-2012@ukr.net

В Укртрансінспекції наголошують на неохідності дотримання режиму праці

Останнім часом почастішали випадки порушення норм режиму праці та відпочинку водіями. Наслідком таких порушень стають дорожньо-транспортні пригоди з постраждалими та загиблими. На цьому наголошують у Державній інспекції з безпеки на наземному транспорті.

Як приклад, протягом одного місяця сталось дві дорожньо-транспортні пригоди за участі автобусів, що належать одному перевізнику. В обох випадках водії автобусів не впорались с керуванням та допустили наїзд на перешкоду, після чого транспортні засоби перекинулись. Внаслідок вказаних дорожньо-транспортних пригод травмовано 5 осіб. Наразі триває розслідування за фактом ДТП.

За попередньою інформацією, водії заснули під час керування транспортним засобом. Відтак, найближчим часом Укртрансінспекція проведе позапланову перевірку на дотримання даним перевізником вимог транспортного законодавства та буде прийнято відповідні міри покарання.

Загалом з початку року при здійснення державного контролю інспекторами Укртрансінспекції зафіксовано більше 5 тис. порушень додержання водіями режиму праці та відпочинку. Крім того, виявлено майже тисячу транспортних засобів, що здійснюють перевезення пасажирів автобусами, які взагалі не використовують тахографи.

Укртрансінспекція звертає увагу перевізників про необхідність неухильного дотримання Положення «Про робочий час і час відпочинку водіїв автотранспортних засобів» до вимог Європейської Угоди транспортні засоби мають бути обладнані контрольними пристроями (тахографами). Наголошуємо, що контрольні пристрої (тахографи) необхідні для обліку щоденної тривалості керування та тривалості безперервного керування автотранспортними засобами, тривалості перерв для відпочинку та харчування водіїв. Контрольні пристрої повинні відповідати вимогам Правил Ради Європейського Економічного Союзу (ЄЕС) від 20.12.85 N 3821/85 щодо їх конструкції, встановлення, використання і перевірки.

Последние новости

Последние новости