Контакти

пров.Онилової, 17

м.Одеса, 65 045

тел/факс.: 048 705-51-51
e-mail: aop-2012@ukr.net

В Укравтодорі посилять контроль за якістю та безпекою виконання робіт

Спеціалісти Державного агентства автомобільних доріг України посилять перевірку дотримання технології виконання ямкового ремонту, а також організації безпеки при проведенні цих робіт в областях України. Таке рішення було прийнято в ході засідання Колегії Укравтодору.

За словами начальника Управління експлуатаційного утримання автомобільних доріг і безпеки руху Укравтодору Олега Федоренка, останнім часом було зафіксовано низку випадків виконання робіт без вхідного контролю. Крім того, результати нещодавньої перевірки показали, що у 16-ти областях України дорожники не дотримуються нормативних вимог щодо безпеки виконання робіт при проведенні ремонтів та здійсненні експлуатаційного утримання.

«Дорожники ігнорують вимоги Стандарту щодо порядку огородження місць виконання дорожніх робіт та організації дорожнього руху, наражаючи себе на небезпеку. Так у І півріччі 2014 року в дочірніх підприємствах ПАТ «ДАК «Автомобільні дороги України» сталось 6 випадків виробничого травматизму, внаслідок яких 2 особи загинуло та 8 працівників отримали травми різного ступеня тяжкості», – доповів Олег Федоренко.

Щоб попередити неефективне використання обмежених матеріальних ресурсів, Голова Укравтодору Сергій Підгайний доручив начальникам Служб автомобільних доріг у регіонах посилити контроль за якістю виконання ремонтних робіт, а для запобігання випадкам травматизму – чітко дотримуватися відповідних норм і правил безпеки. «Усі вжиті заходи, зокрема суворе дотримання рецептури та технології виконання ямкового ремонту, а також належна організація безпеки при проведенні ремонтних робіт будуть перевірені спеціалістами Укравтодору в усіх регіонах України. У разі чергового виявлення порушень, на винуватців чекатиме жорстка дисциплінарна відповідальність», – підкреслив Голова Держагенства.

Последние новости

Последние новости