Контакти

пров.Онилової, 17

м.Одеса, 65 045

тел/факс.: 048 705-51-51
e-mail: aop-2012@ukr.net

В Укртрансінспекції заради безпеки руху пропонують змінити законодавство про ліцензування та умови допуску до ринку

В комітеті Верховної Ради з питань підприємницької діяльності за участі керівника проекту ТРАСЕКА Аланом Россом, депутатів Верховної ради України та Голови Укртрансінспекції Валерія Черненка відбулась зустріч, присвячена проблемі безпеки дорожнього руху, яка є актуальною в усіх країнах світу, особливо в Україні. Про це повідомляє прес-служба Державної інспекції України з безпеки на наземному транспорті.

Регіональна програма підтримки ТРАСЕКА спрямована на визначення основних проблем, які призводять до низького рівня безепеки дорожнього руху. Допомога по розробці та реалізації відповідних заходів щодо зниження кількості дорожньо-транспортних пригод є дуже важливою для України. Так, компетентні спеціалісти проекту ТРАСЕКА готові поділитися європейським досвідом та надати консультації щодо узгодження законодавства країни європейським нормам та стандартам.

За результатами досліджень програми ТРАСЕКА, в Україні щорічно в наслідок дорожньо-транспортних пригод гине більше 8 тис. осіб та спостерігається понад 400 тис. випадків травматизму.

Окрім жахливих наслідків для сімей постраждалих, результатом таких дорожньо-транспортних пригод є сумарні економічні збитки для України в розмірі майже 4,5 млрд. дол. щорічно, що становить 3,3% від річного ВВП. Наразі ці величезні втрати в 7 разів перевищують розмір щорічної міжнародної фінансової допомоги для розвитку України та перешкоджають економічному та соціальному розвитку країни, яку потрібно буде ще повернути нашим нащадкам Саме тому, дана проблема є дуже важливою та актуальною для Уряду країни.

«Необхідно використати досвід європейських країн з впровадження ефективних програм з безпеки дорожнього руху. Рівень смертності в наслідок дорожньо-транспортних пригод в Україні перевищує середній показник країн Європи в 3 рази. Відсутність ефективного підходу до рішення проблем безпеки дорожнього руху призводить до підвищення загрози здоров’ю та життю людей та великих економічних втрат держави. Зменшення аварійності навіть на 10% дозволить зберегти життя людей та заощадити кошти державного бюджету майже на 0,5 млрд. дол. щорічно. Ці кошти можна спрямовувати на охорону здоров’я, освіту та добробут громадян тощо», – сказав Голова Укртрансінспекції Валерій Черненко.

За його словами, в результаті реалізації програм, розроблених найуспішнішими європейськими державами, країнам пострадянського союзу за 10 років вдалось знизити смертність і шкоду від аварій на дорогах в 2 рази. «Проблему безпеки дорожнього руху необхідно вирішувати шляхом зміни законодавства про ліцензування та умов допуску до ринку. Саме тому, ми прагнемо звернути увагу Уряду на необхідності впровадження комплексу заходів щодо попередження аварійності», – відмітив Голова інспекції.

Последние новости

Последние новости