Контакти

пров.Онилової, 17

м.Одеса, 65 045

тел/факс.: 048 705-51-51
e-mail: aop-2012@ukr.net

Стартувала співпраця між Україною та Євросоюзом щодо реформ у транспортній сфері

Міністерство інфраструктури та Група підтримки України Європейської Комісії розпочинають співпрацю по імплементації положень Угоди про асоціацію з Євросоюзом у транспортному секторі економіки. Перша ознайомча зустріч фахівців обох сторін відбулася у Міністерстві за участю заступника Міністра інфраструктури з питань європейської інтеграції Оксани Рейтер та начальника відділу міжнародних транспортних відносин Європейської Комісії Філіппа Бургель-Верне.

Першим кроком з активізації цієї взаємодії стане аналіз вже впроваджених європейських вимог та стандартів в українському транспортному законодавстві, а також визначення пріоритетів у подальшій роботі. «Роботу Мінінфраструктури буде зосереджено на розробці проектів законодавчих актів, в яких буде враховано вимоги законодавства ЄС у сфері транспорту. Тож Мінінфраструктури буде вдячне за аналіз європейською стороною цих проектів актів», – зазначила Оксана Рейтер.Заступник Міністра зауважила, що заходи у сфері авіатранспорту будуть сформовані в окремий план відповідно до тих директив, що містить Угода про спільний авіаційний простір.

Відтак Міністерство інфраструктури підготує для експертів ЄС по кожному виду транспорту інформацію про те, які з директив ЄС вже впроваджені в Україні, а які ще потрібно імплементувати. У відповідь від сторони ЄС Мінінфраструктури очікує аналізу проведеної роботи, зокрема щодо основоположних проектів законів в автомобільній, залізничній галузях, сфері мультимодальних перевезень тощо. Крім того, домовлено про подальшу співпрацю щодо актуалізації карти основних маршрутів європейської транспортної мережі (TEN-T), які проходять через Україну, зокрема щодо включення до неї внутрішніх водних шляхів України.

Последние новости

Последние новости