Контакти

пров.Онилової, 17

м.Одеса, 65 045

тел/факс.: 048 705-51-51
e-mail: aop-2012@ukr.net

Керівництво ВГО “ВААП” взяло участь у круглому столі з обговорення законодавчих змін щодо безпеки дорожнього руху

16 вересня 2014 року відбувся круглий стіл з обговорення проекту Закону України «Про внесення змін до Закону України «Про дорожній рух» (щодо основних засад державної політики із забезпечення безпеки дорожнього руху)» (реєстр. № 4927 від 23.05.2014), внесений народними депутатами України Сольваром Р.М., Шкірею І.М. та іншими.

Круглий стіл проведено під головуванням Першого заступника голови Комітету з питань транспорту і зв’язку України Сольвара Р.М., за участі народних депутатів України, фахівців галузі та представників громадськості. Від ВГО «Всеукраїнська асоціація автомобільних перевізників» були присутні Президент ВГО «ВААП», народний депутат України, автор законопроекту Шкіря І.М. та Віце-президент ВГО «ВААП» Вакуленко В.М.

На теперішній час у законодавстві України немає єдиного уніфікованого підходу до формування державної політики із забезпечення безпеки дорожнього руху, тому приведення правового регулювання основних засад державної політики із забезпечення безпеки дорожнього руху України у відповідність з основними здобутками передового світового досвіду та практики є пріоритетом розвитку держави як складової національної безпеки. Поданий законопроект покликаний комплексно врегулювати питання визначення та закріплення на законодавчому рівні основних засад державної політики із забезпечення безпеки дорожнього руху в Україні.

Разом з цим, законопроектом запропоновано запровадити європейські стандарти у розв’язанні проблем безпеки дорожнього руху, в основі яких – комплексні дії у таких напрямках як: реформування застарілої системи управління безпекою дорожнього руху; проектування, будівництво й експлуатація безпечних доріг, використання транспорту, що відповідає технічним стандартам безпеки; поліпшення культури поведінки на дорозі; надання вчасної та якісної медичної допомоги постраждалим у дорожньо-транспортній пригоді.

Прийняття даного законопроекту сприятиме захисту життя, здоров’я та майна громадян як шляхом запобігання дорожньо-транспортним пригодам, так і покращенням стану безпеки дорожнього руху в цілому в державі.

Крім того, нагадуємо, що 16 вересня 2014 року Верховна Рада України ратифікувала Угоду про асоціацію між Україною та Європейським Союзом, що є першим вагомим кроком до всебічного реформування країни за європейськими стандартами та цінностями.

Последние новости

Последние новости