Контакти

пров.Онилової, 17

м.Одеса, 65 045

тел/факс.: 048 705-51-51
e-mail: aop-2012@ukr.net

Звернення до підприємств автобусних станцій та автомобільних перевізників

Відповідно до Закону України «Про охорону дитинства» діти з багатодітних сімей користуються правом безоплатного проїзду усіма видами міського пасажирського транспорту (крім таксі), автомобільним транспортом загального користування в сільській місцевості, а також залізничним і водним транспортом приміського сполучення та автобусами приміських і міжміських маршрутів, у тому числі внутрішньообласних та міжобласних, незалежно від відстані та місця проживання.

Цим же законом передбачено, що батькам і дітям з багатодітних сімей, для підтвердження їх статусу, видаються відповідні посвідчення. Порядок виготовлення і видачі посвідчень встановлюється Кабінетом Міністрів України.

Так, відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 02.03.2010 № 209 «Деякі питання виготовлення і видачі посвідчень батьків та дитини з багатодітної сім’ї», Міністерство соціальної політики забезпечує виготовлення бланків посвідчень батьків та дитини з багатодітної сім’ї і передачу їх у встановленому порядку Раді міністрів Автономної Республіки Крим, обласним, Київській та Севастопольській міським державним адміністраціям.

Проте, за інформацією отриманою від Міністерства соціальної політики, на даний час, внаслідок недостатнього фінансування бюджетної програми по виготовленню посвідчень, склалась ситуація нестачі бланків посвідчень дитини з багатодітної сім’ї, що дають право на пільги відповідно до статі 13 Закону України «Про охорону дитинства».

Питання виготовлення посвідчень на даний час вирішується Міністерством соціальної політики, однак процедура потребує певного проміжку часу.

Оскільки, на сьогоднішній день, виникають випадки відмови перевізниками у наданні права на безоплатний проїзд дітям з багатодітних сімей, що призводить до зростання соціальної напруги серед багатодітних родин, Міністерство соціальної політики просить допомогти у стабілізації даної ситуації та надавати пільги:

дітям з багатодітної сім’ї віком від 6 до 16 років відповідно до довідки про склад сім’ї, затвердженої наказом Міністерства праці та соціальної політики України від 22.07.2003 № 204, та копії свідоцтва про народження дитини, завіреного печаткою районними, районним у м. Києві державними адміністраціями, виконавчими органами міських рад;

дітям з багатодітної сім’ї віком від 16 до 18 років та, у разі навчання дитини за денною формою навчання у загальноосвітніх, професійно-технічних та вищих навчальних закладах, - до закінчення навчальних закладів, але не довше ніж до досягнення ними 23 років, відповідно до довідки про склад сім’ї, затвердженої наказом Міністерства праці та соціальної політики України від 22.07.2003 № 204, та оригіналу документу, що посвідчує особу з фотокарткою.

 

Зазначені довідки видаються структурними підрозділами, до повноважень яких відноситься формування і реалізація державної політики з питань сім’ї районними, районними у м. Києві державними адміністраціями, виконавчими органами міських рад.

Последние новости

Последние новости