Контакти

пров.Онилової, 17

м.Одеса, 65 045

тел/факс.: 048 705-51-51
e-mail: aop-2012@ukr.net

Дорогу гуманітарній допомозі – члени ВГО “ВААП” та об’єднання роботодавців “Укравтотранс” відправили гуманітраний вантаж мешканцям Сходу України

Сьогодні наша країна переживає найтяжчий період за часів своєї Незалежності. Неочікувана біда стала індикатором на порядність та згуртованість. У свою чергу єдність прагнень, зусиль і дій пересічних українців стала сміливим викликом військовому вторгненню сусідньої держави, реальною допомогою українському війську і тим, хто опинився у зоні конфлікту У зв’язку з перебоями, станом на сьогоднішній день, в роботі основних державних служб на місцях, більшість жителів постраждалих східних регіонів не мають змоги отримувати зарплату і соціальні виплати протягом останніх місяців і не здатні забезпечити свої основні потреби.

Всеукраїнська громадська організація «Всеукраїнська асоціація автомобільних перевізників» постійно працює над покращенням умов роботи вітчизняних автоперевізників. Це стосується організаційної роботи, розробки нормативних актів та законів, підготовки кадрового потенціалу. Але у нинішній вкрай важкій політичній ситуації, не забуває одна з найбільших автотранспортних громадських організацій України, і про мешканців, котрі опинились у зоні конфлікту на Сході нашої держави.

«Члени ВГО «ВААП» не змогли лишатися осторонь і зробили свій внесок задля наближення миру на Донбасі. Вони провели роботу по допомозі постраждалим східним регіонам України, скерували її у потрібне русло та допомогли жителям в тяжкий для них час.

В підтримку дій Уряду членами ВГО «ВААП» надано більш ніж 50 тонн продуктів харчування, а також медикаменти тим, хто постраждав та перебуває в зоні конфлікту: дитячим садочкам, шкільним та медичним закладам, малозабезпеченим верствам населення тощо. Надання гуманітарної допомоги узгоджується з місцевими органами влади і особами, які повертаються на місця свого постійного проживання, а також здійснюється на основі аналізу потреб жителів регіону.

Разом з цим хотілося б також зазначити, що автопідприємства – члени ВГО «ВААП», на місцях приймають активну участь в заходах, які проводяться обласними державними адміністраціями та органами місцевого самоврядування; щомісячно перераховують значні внески до міжнародного благодійного фонду (без кордонів) для підтримки жителів постраждалих регіонів; забезпечують безоплатне перевезення особового складу та техніки сил АТО (на сьогоднішній день надано послуг більш ніж на 10 млн. грн.); надають на благодійній основі транспортні засоби для перевезення військовослужбовців (на сьогоднішній день надано більш ніж 100 одиниць транспортних засобів); допомагають з розміщенням біженців, які прибули з зони антитерористичної операції та постійно надають їм допомогу в продуктах харчування та засобах санітарної гігієни. Тому хотілося б наголосити на тому, що перевізники – члени ВГО «ВААП» небайдужі у цей важкий для країни час, вони об’єднуються з метою швидкого повернення до мирного життя та на даний час продовжують надавати фінансову та гуманітарну допомогу нашим співвітчизникам-жителям східних регіонів України», – зазначив Віце-президент ВГО «ВААП» Володимир Вакуленко.

Варто відзначити, що на прохання стосовно збору гуманітарної допомоги для мешканців Донбасу відгукнулись майже всі відділення ВГО «ВААП». У тих областях, де аграрний бізнес не надто розвинений, намагались допомогти фінансово.

Так з початку антитерористичної операції Вінницькою обласною асоціацією автомобільних перевізників лише для Міжнародного благодійного фонду (без кордонів) надана благодійна допомога на придбання медичного обладнання на суму більш ніж 50 000 грн., а Військово – медичному клінічному центру, який розташовано в місті Вінниці вручено сертифікат на суму 25000 грн.

Закарпатським обласним відділенням ВГО «ВААП» за період з червня по жовтень поточного року на потреби територіального батальйону Національної Гвардії та окремого гірничо – стрілкового батальйону зібрано від перевізників 440 000 грн.

Перевізниками – членами Миколаївського обласного відділення ВГО «ВААП» протягом червня – жовтня поточного року забезпечується безоплатне перевезення особового складу та техніки сил АТО до військового шпиталю в місті Одесі. Крім цього, на базі відпочинку «Маяк», що належить ТДВ «Оріон Авто», розміщено 16 дорослих та 18 дітей, які прибули з зони АТО та постійно надається їм допомога в продуктах харчування та засобах санітарної гігієни.

Перевізниками Житомирського обласного відділення ВГО «ВААП» надаються на благодійній основі транспортні засоби для перевезення військовослужбовців Житомирської 95-ї окремої аеромобільної бригади, 30-ї окремої механізованої бригади міста Новоград-Волинського, 10 батальйону територіальної оборони Житомирської області на схід України. Також з 12.08.2014 по 23.09.2014 здійснено 24 оборотних рейси, за власний рахунок перевізників, до міста Слов’янськ для перевезення військовослужбовців 95-ї аеромобільної бригади з відповідним перевезенням гуманітарної допомоги для мирних жителів.

Кіровоградщина технічно підтримує українських силовиків, а також було передано близько 1000 літрів рослинного масла.

«Автоперевізники Сумського відділення ВГО «ВААП» та об’єднання роботодавців автотранспорту Сумщини придбали для мешканців Сходу медикаменти першої необхідності більш ніж на 35 тисяч гривень», – зазначив голова Сумського обласного відділення ВГО «ВААП» Михайло Сіпун.

«Допомагаємо постійно – фінансово, обмундируванням, а також взуттям для військових. В нас не аграрний регіон, тому продуктами харчування ми не забезпечимо, а ось обладнання для військового шпиталю ми купували. Разом із місцевими роботодавцями з Укравтотрансу ми отримали запит від обласної влади про необхідність закупівлі деякого обладнання для лікування поранених солдатів та мирних мешканців у зоні проведення антитерористичної операції», – зазначив голова Хмельницького обласного відділення ВГО «ВААП» Петро Тернавський.

«До нас звертаються батальйони – працюємо з ними напряму, і ми виконуємо для них роботи з ремонту та відновлення пошкодженої, списаної чи законсервованої техніки. Таким чином, силами членів нашого відділення вже передано до зони конфлікту понад 20 машин. Це, насамперед, «Урали», «ЗІЛи» і тому подібна техніка. Кілька разів доводилось і вкривати бронею відповідні транспортні засоби. Крім цього, ми постійно ремонтуємо автобуси, що працюють у зоні проведення АТО. Всі роботи провадяться безкоштовно, частина матеріалів також безкоштовна», – відзначив голова Кіровоградського обласного відділення ВГО «ВААП» Анатолій Голованов.

«Перевізники Чернігівської області зібрали понад 20 тон картоплі, яка в свою чергу була направлена жителям Донбасу», – зазначив голова Чернігівського обласного відділення ВГО «ВААП» Володимир Козир.

«Ми не могли не взяти участь в гуманітарній допомозі. Продукти харчування для життєвого забезпечення людей, які проживають в зоні конфлікту відправлені і періодично відправляються», – наголосив голова організації роботодавців автомобільного транспорту Одеської області Дмитро Жеман.

«Всі члени Львівського обласного відділення ВГО «ВААП» взяли участь в зборі гуманітарної допомоги жителям Сходу. Ми розуміємо, що у зоні конфлікту є чимало місць, де панує голод. Треба допомагати. Чужих дітей не буває, а людина людині – брат. Так вчить нас християнство», – відзначив голова Львівського обласного відділення ВГО «ВААП» Іван Велійка.

«Члени нашого обласного відділення зібрали продукти харчування, які вже доставлено на місце і передано волонтерами. Крім цього місцеві перевізники постійно допомагають як Збройним Силам України, обслуговуючи ротацію військ, так і мирним мешканцям, і ніхто навіть чітко не підраховує суми витрачені на все це. А вони подекуди дуже значні. Приміром, компанія «Авто-ові» на транспортування солдатів та мирних мешканців, за приблизними розрахунками, вже витратила близько 400 тисяч гривень», – наголосив голова Харківського обласного відділення ВГО «ВААП»Валерій Дробушко.

І це лише та невелика «краплина» допомоги, що надається. Долучаймось до благодійних та гуманітарних ініціатив! Усім миром заради миру!

 

Последние новости

Последние новости