Контакти

пров.Онилової, 17

м.Одеса, 65 045

тел/факс.: 048 705-51-51
e-mail: aop-2012@ukr.net

Водії продовжують порушувати правила перетину залізничних переїздів, – Укрзалізниця

Порушення водіями правил перетину залізничних переїздів спричинюють систематичні випадки пошкоджень їх обладнання. Це призводить до збоїв у графіку руху поїздів та відмови у роботі систем безпеки. При цьому найчастіше водії зникають з місця події й уникають відповідальності, а залізнична галузь зазнає збитків і потребує додаткових коштів на відновлення пошкоджених автомобілістами елементів.

Наприклад, сьогодні вночі о 02:20 на залізничному переїзді 37 км станції Торське Львівської залізниці водій мікроавтобуса при увімкненій сигналізації виїхав на переїзд, збивши шлагбаум. Порушник утік з місця події. Такі випадки непоодинокі. Так, 2 листопада о 10:40 на 198 км ст. Золочів водій легкового автомобіля, перетинаючи переїзд, не справився з керуванням та допустив зіткнення з тумбою шлагбаума.

«Тільки на переїздах, які обслуговуються черговим працівником, в Укрзалізниці щомісяця фіксують до п’яти випадків пошкодження водіями автомобілів обладнання залізничних переїздів», – зазначив начальник Департаменту колії Укрзалізниці Юзеф Тулей.

Через пошкодження водіями обладнання на переїздах, зазначають у Департаменті колії Укрзалізниці, доводиться оперативно коригувати графік руху поїздів.

У галузі приділяють велику увагу технічному оснащенню залізничних переїздів, стану переїзного настилу та дорожнього покриття, оскільки це дозволяє складова безпеки руху поїздів і автотранспортних засобів. Однак водії, які нищать обладнання переїздів, часто залишаються непокараними.

«На жаль, вже стали систематичними випадки пошкодження автотранспортними засобами обладнання переїздів, через що, зокрема, відбуваються збої у графіку руху поїздів та відмова у роботі систем безпеки. Після пошкоджень обладнання переїздів, водії транспортних засобів, як правило, зникають із місця події, через що неможливо притягнути їх до відповідальності», – зазначив Юзеф Тулей.

Загалом з початку 2014 року на залізничних переїздах і коліях поза переїздами сталося 62 дорожньо-транспортні події, унаслідок яких 19 осіб загинуло. Усі ДТП на залізничних переїздах сталися через грубе порушення водіями правил перетину переїздів, виїзд на переїзд при закритих шлагбаумах та заборонних показниках переїзної сигналізації.

Последние новости

Последние новости