Контакти

пров.Онилової, 17

м.Одеса, 65 045

тел/факс.: 048 705-51-51
e-mail: aop-2012@ukr.net

З 10 по 16 листопада в Україні пройде Національний Тиждень безпеки дорожнього руху - 2014

Генеральна асамблея ООН у березні 2010 року проголосила 2011-2020 рр. Десятиліттям дій по забезпеченню безпеки дорожнього руху з глобальною метою стабілізувати, а потім скоротити прогнозний рівень смертності у результаті дорожньо-транспортних пригод у всьому світі шляхом розширення діяльності, що здійснюється на національному, регіональному та світовому рівнях.

Так, у період з 10 по 16 листопада в Україні пройде Національний Тиждень безпеки дорожнього руху – 2014, метою якого є об'єднання зусиль державних органів, бізнесу, громадських неприбуткових організацій, наукової спільноти, засобів масової інформації для забезпечення безпеки дорожнього руху.

За статистикою, Україна входить у п'ятірку країн Європи з найгіршими показниками травмованості та смертності на дорогах. Щодоби внаслідок дорожньо-транспортних пригод гинее близько 14 людей та понад 100 отримують травми. Окрім людського фактору, гостро постає питання економучного характеру, оскільки щорічні збитки держави від дорожньо-транспортних пригод сягають 5 млрд. дол.

Основним завданнями Національного Тиждня безпеки дорожнього руху є впровадження в життя пріоритетних принципів, а саме: людина, її життя і здоров'я, честь і гідність, недоторканість і безпека є найвищими соціальними цінностями; влада має здійснювати ефективний захист життя своїх громадян, постійно дбати про їх здоров'я і безпеку, створюючи для цього відповідні умови; статистика щодо стану та причин дорожньо-транспортного травматизму має бути достовірною і відкритою для всіх; інститути громадянського суспільства повинні братии активну участь у формуванні та реалізації державної політики, зокрема в галузі безпеки дорожнього руху; люди з особливими потребами повинні мати безперешкодний та безпечний доступ до об'єктів соціально-культурної інфраструктури.

Упродовж тижня, в рамках Тижня безпеки дорожнього руху, з автомобільними перевізниками будуть проведені настановчі лекції, семінари, співбесіди, наради, конференції та круглі столи за участю фахівців Укртрансінспекції та Державтоінспекції, страхових компаній, органів державної влади.

Последние новости

Последние новости