Контакти

пров.Онилової, 17

м.Одеса, 65 045

тел/факс.: 048 705-51-51
e-mail: aop-2012@ukr.net

Цього року фінансування не дозволить Укравтодору здійснювати інфраструктурні проекти

Державний бюджет України на 2015 рік передбачає видатки Державного агентства автомобільних доріг України у сумі 20,826 млрд грн. Минулого року фінансування видатків агентства з держбюджету було передбачено в сумі близько 16 млрд грн.

Варто выдзначити, що із зазначеної суми планується спрямувати 17,410 млрд грн на виконання боргових зобов’язань за запозиченнями, залученими державою або під державні гарантії. На розвиток мережі і утримання автомобільних доріг загального користування планується направити лише 3,4 млрд грн. При цьому в Укравтодорі оцінюють мінімальну потребу у фінансових коштах для утримання автомобільних доріг країни в 6 млрд грн на рік.

Крім того, документ передбачає виділення 2,748 млрд грн на виконання боргових зобов’язань за кредитами, залученими під державні гарантії, які використовуються для реалізації завдань і здійснення заходів, передбачених Державною цільовою програмою підготовки та проведення в Україні фінальної частини чемпіонату Європи 2012 року з футболу.

За словами першого заступника голови “Укравтодору” Євгена Бараха, будь-які нові масштабні інфраструктурні проекти навряд чи передбачаються в 2015 році, виходячи з обсягу коштів. У той же час, зокрема, продовжиться співпраця з міжнародними фінансовими інституціями по вже існуючих інфраструктурних проектів. Крім того, перший заступник голови повідомляв, що “Укравтодор” сподівається на створення в 2015 році спеціалізованого Дорожнього фонду, що дозволить максимально правильно акумулювати кошти, зокрема, отримані від надходжень від сплати акцизу на паливо, і направляти їх на розвиток галузі.

Последние новости

Последние новости