Контакти

пров.Онилової, 17

м.Одеса, 65 045

тел/факс.: 048 705-51-51
e-mail: aop-2012@ukr.net

За допуск працівника до роботи без оформлення трудового договору накладатиметься штраф

Державна інспекція України з безпеки на наземному транспорті звертає увагу автомобільних перевізників, що за неофіційне працевлаштування працівників вводяться фінансові санкції у вигляді штрафів. Така відповідальність передбачена Законом України від 28.12.2014 № 77-VIII «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо реформування загальнообов’язкового державного соціального страхування та легалізації фонду оплати праці».

Так, у разі фактичного допуску працівника до роботи без оформлення трудового договору, оформлення працівника на неповний робочий час у разі фактичного виконання роботи повний робочий час, установлений на підприємстві накладатиметься штраф у тридцятикратному розмірі мінімальної заробітної плати, встановленої законом на момент виявлення порушення. Штраф накладатиметься за кожного працівника, щодо якого скоєно порушення.

Укртрансінспекція нагадує, що відповідно до Ліцензійних умов провадження господарської діяльності з надання послуг з перевезення пасажирів, небезпечних вантажів,багажу автомобільним транспортом, затверджених наказом Міністерства транспорту та зв’язку України від 02.07.2010 № 427, перевізники зобов'язані забезпечувати оформлення трудових відносин з персоналом автомобільного транспорту відповідно до положень трудового законодавства. Порушення даної вимоги є підставою для анулювання ліцензії на право провадження господарської діяльності з надання послуг перевезення пасажирів, небезпечних вантажів та багажу автомобільним транспортом.

Зазначаємо, у випадку встановлення фактів щодо допуску працівників до роботи із зазначеними порушеннями, Укртрансінспекція буде повідомляти про такі випадки центральному органу виконавчої влади, що реалізує державну політику з питань нагляду та контролю за додержанням законодавства про працю, який і накладатиме штрафи, у порядку, встановленому Кабінетом Міністрів України.

 

Крім того, штрафи можуть бути накладені без здійснення заходу державного нагляду на підставі рішення суду про оформлення трудових відносин із працівником, який виконував роботу без укладання трудового договору.

Последние новости

Последние новости